Hash abstinenser

  • Symptomer når man stopper
  • Fysiske vs. psykiske abstinenser
  • Hvor længe har man hashabstinenser
  • Medicin til hashabstinenser
  • Stoppe med hash ved at tage en kold tyrker?

Fysiske vs. psykiske abstinenser

Generelt kan symptomerne/abstinenserne deles op i 2 kategorier: Fysiske, og psykiske. Man har de psykiske symptomer som kedsomhed, uro, irritation over småting. Så har vi fysiske.

Man kan have svedture, man kan have hovedpine. Man kan også have tankemylder når man lægger sig til at sove efter man er stoppet med at ryge hash, og tankerne lige pludselig begynder at køre rundt i en.

De psykiske abstinenser er det sværeste

Jeg vil sige at de værste symptomer faktisk er de psykiske symptomer. Som uro og kedsomhed. Man føler uro eller kedsomhed over man ikke har røget. Hvorimod noget fysisk såsom svedture, der kan man skifte sengetøjet, det jo ikke noget man behøver at ryge igen for. Hvis man har lidt tankemylder kan man skrive tankerne ned eller læse en bog indtil man kan falde i søvn.

Hvor længe har man fysiske abstinenser?

Det ved jeg faktisk ikke! Jeg har ikke gidet slå det op, for jeg synes ikke det er relevant.

Man kan faktisk nyde at man har stoppet, fra det øjeblik man stopper!

Man behøver ikke at vente til ens fysiske abstinenser er overstået, man kan føle sig fri og være glad for at være stoppet i det øjeblik man stopper!


Stoppede med tobak før hashen

Jeg har en lille historie om de fysiske abstinenser, og om de er relevante for om man kan stoppe.

Røg hash med te i stedet for tobak

Jeg stoppede oprindeligt med at ryge cigaretter, men jeg røg stadig hash. Så jeg røg hash med te. Sort te som f.eks. Earl Grey!

Røg stadig hash med tobak med vennerne

Når jeg røg med mine bongvenner, så røg vi det typisk med tobak i et bongmix. De ville selvfølgelig ikke ryge det med te, te er virkelig barsk at ryge for lungerne. Så når jeg røg hash med bongvennerne var det med tobak, og det var som regel mig der ristede, fordi jeg kunne lugte nikotinen bedre end mine venner, som stadig røg cigaretter.

Faldt i efter 7 måneders døgnbehandling

Senere kom jeg i døgnbehandling for mit hashmisbrug. Jeg var i døgnbehandling i 7 måneder. Jeg kom ud og faldt i igen. Da jeg røg sammen med mine venner igen, fik jeg det mega dårligt.

Hvorfor fik jeg det mega dårligt denne her gang? Jo, det var jo fordi nikotinen var helt ude af min krop efter 7 måneder i behandling. Så jeg fik det helt vildt dårligt, da jeg røg med tobak igen. Jeg fik koldsved og lignede lidt af et spøgelse!

Nikotinen var altid i min krop selvom jeg var glad for at stoppe

Det vil sige, at i hele den periode hvor jeg var holdt op med cigaretter, og stadig røg med bongvenner, der havde jeg stadig nikotin i min krop hele tiden! Men jeg var stadig glad for, at jeg var holdt med at ryge cigaretter. Jeg røg ikke mere hash af den grund, fordi jeg var holdt op med at ryge cigaretter. Jeg røg ikke mere eller mindre, fordi jeg var stoppet med cigaretter.

De fysiske abstinenser afgør ikke om du kan være glad for at stoppe

Pointen med min lille historie er, at jeg havde stadig nikotin i kroppen hele tiden, men jeg var stadig glad for at stoppe. Det gælder altså også for hash. Det vil sige du kan være glad for at stoppe i det øjeblik du stopper. Du behøver altså ikke vente på et “magisk” øjeblik, hvor det her stof er ude af din krop, og du kan være glad igen. Du kan være glad fra det øjeblik du er stoppet, og har forstået principperne som vi forklarer.

Allen Carr Endelig ikke-ryger

Jeg stoppede med at ryge cigaretter med Allen Carr’s Endelig ikke-ryger bog. Der var ikke nogen bog om at stoppe med at stoppe med cannabis, da jeg gik i behandling. Den kom først senere.

Medicin til hash abstinenser

Normalt plejer behandlingssteder at give medicin ud til folk der prøver at stoppe med at ryge hash. Det er som regel noget søvndyssende medicin, som basalt set lukker din tankevirksomhed, og får dig til at falde pladask i søvn.

Jeg synes mere at det undgår problemet i stedet for at løse det. I stedet for at kigge på de tanker man har, tanker om at det kunne være rart at ryge hash. Kigge på dem i stedet for at tage medicin for at falde i søvn.

Jeg synes i stedet for vi skal kigge på om der nu er alle de fordele vi tror der er ved hash. I stedet for at begynde at tage et andet stof eller andet medicin for at “lukke det ude”

Stoppe med at ryge hash ved at tage en kold tyrker

Så kommer vi til emnet om kold tyrker. Virker det bare at tage en kold tyrker fra hash og håbe på man stopper permanent på denne måde? Nej, det gør det ikke. Men det kan være nemt at stoppe, hvis du stopper på den rigtige måde!

Der er 2 måder at stoppe på

Der er generelt to måder at stoppe på. Der er den nemme måde, og den svære måde. 99 % af de metoder du ser derude, det er den svære måde, hvor man bruger viljestyrke. Man tager en kold tyrker eller “holder ud” indtil ens fysiske abstinenser er overstået. Det ender som regel ikke godt, man vil altid føle et savn efter hashen. Man vil som regel have en større tendens til at falde i.

Hvis man ikke falder i, så er det ihvertfald op ad bakke. Det vil sige at alle de her forskellige problemer man oplever i hverdagen kan give en trang til hash. Det kan føles som om at livet går op ad bakke, hvis man stopper på den forkerte måde.

Hvis man stopper på den rigtige måde, så vil man holde op med at se nogen fordele ved at ryge hash. Man vil ikke føle sig fristet til at ryge igen. Man vil blive glad for at være fri af det her stof, og ikke længere være en slave af det. Man vil føle sig fri og lettet. Så jeg vil helt klart anbefale den lette metode, som ikke kræver viljestyrke!

Selvfølgelig har vi alle viljestyrke, men problemet med kold tyrker metoden er at der så går 6 uger, så har du det fantastisk. Så tænker du at det kunne være rart med en lille joint. Eller også så tænker man, “Ej hvor har jeg det dårligt i dag, det kunne være rart med en lille joint.”

Hvis man har de tanker, så skal man i stedet for kigge nærmere på om hash giver alle de fordele som man tror det gør. Det kigger vi nærmere på inde i “Glæden ved at kvitte cannabis”!